Vi må tenke på mobilen!

En av hovedmmobil illuålsettingene i vårt prosjekt er at våre nettsider skal fungere like bra på alle plattformer. Hva ligger egentlig i «alle plattformer»? Det vi mener er at nettsidene våre skal se bra ut på smarttelefoner, nettbrett, og desktoper av alle størrelser. I fremtiden vil vi helt sikkert kunne putte på flere dingser på den listen, hva med smartklokker, smart-tver osv.

Uansett løser vi deler av dette ved å programmere sidene responsivt. Det vil si at sidene endrer utseende og skalerer seg selv etter størrelsen på skjermen som laster sidene.
Mer om responsivt design.

Google
Vi vet at de aller fleste som skal løse oppgaver på nettet kommer via google, også mange som skal ha tak i informasjon fra Bærum kommune.

Nylig annonserte Google at de fra 21. april vil utvide hvordan de rangerer mobilvennlige nettsider. Dette vil påvirke alle mobile søk i alle språk i alle land, og vil ha en stor påvirkning på søkeresultatet. Dette betyr at alle brukere som søker på google med mobilen vil få relevante søkeresultater som er optimalisert for sin enhet. Nå som over halvparten av alle søk (globalt) blir gjort via en mobil enhet vil resultater som ellers ville ha pekt mot en ikke-mobiltilpasset enhet risikere å bli rangert lavere/eller ikke synes i søkeresultatet.

Dette i seg selv er grunn nok til å fokusere på utvikling mot mobiltilpassede sider, da vi vet at stadig flere av våre brukere besøker våre nettsider fra mobile enheter.

Statistikk
Vi ser av statistikken vår at den mobile trafikken øker måned for måned og den nest mest brukte nettleseren er apples Safari. Dette på tross av at våre nåværende sider ikke er optimaliert for å vises på mobile flater.

Mer om utvikling for mobil og mobiltilpasset innhold og bakgrunnsmateriale

TNS Gallup – Interbuss
TNS Gallup – Forbruker & Media
Statistisk sentralbyrå

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s