Godkjent prototype

Prosjektet er over en ny viktig milepel. Prototypen av den nye nettsiden er godkjent av styringsgruppen. Hvis noen skulle være i tvil; En prototype er en foreløpig utgave av et produkt. Prototypen lages før en starter en produksjon av en vare. Formålet med en prototype er å demonstrere og teste funksjon og design.

Det som ligger i prototypen og som er presentert for styringsgruppen er noen av sidetypene vi har utviklet. MERK! Ikke all tekst i prototypen er riktig, enkelte overskrifter osv. vil endres når dette skal ut i piloten.

Forsiden vår legger til rette for søk i kommunens nettsted. Vi presenterer inntil tre lenker til sesong-relevant informasjon og viktige saker (frister, store vedtak osv.) under søkefeltet. Deretter kommer de 6 mest brukte tjenestene, men mulighet for å vise alle om man ikke finner den man ser etter med engang.

forside
Slik ser øverste del av forsiden ut i prototypen, bilde er tatt av Sven-Kåre Evenseth. (https://www.flickr.com/photos/s_evenseth/)

Politikk og samfunn skiller seg ut med et eget inngangsparti på «egen» farge. Det legges opp til tre snarveier for rask tilgang til type innsyn, skjemaoversikt osv. Vi beholder som nevnt tidligere nyheter på forsiden. En «hovednyhet» der man får ingressen og bilde, tre andre saker listes ut ved siden av. Vi har også en strøm med politiske saker, på bakgrunn av at kommunen dekker alle politiske møter redaksjonelt. Dette er det eneste stedet i portalen hvor man vil få nyheter på denne måten.

forside del 2
Slik ser midtdelen av forsiden ut i prototypen

I bunn av forsiden har vi footeren med kontaktinformasjon, om Bærum kommune og lenker til sosiale kanaler blant annet.

footer
Slik ser footeren (nederste del av siden) ut

Tjenestene har sine seksjonssider (nivå 2 i strukturen), disse presenteres med en bilde i toppen, en eller to prioriteret oppgaver, før menyen for tjenesteområdet.

seksjonsside
Seksjonsside eksempel – plan og bygg

Alle tjenesteområdene vil også ha relevant kontaktinformasjon under tjenestemenyen. Denne modulen ser slik ut:

Kontaktmodul
Kontaktmodul

Institusjoner

Kommunen har mange ulike institusjoner. Barnehager, skoler, sykehjem, seniorsenter osv. Vi har laget en egen sidetype for å liste ut disse og der listene blir veldig lange vil vi også legge inn muligheten for å filtrere ut et utvalg basert på noen gitte kriterier.

Utlistingen kan sees i en tradisjonell liste eller som kartvisning.

Listevisning
Listevisning
kartvisning
Kartvisning

Det vi i prosjektet omtaler som institusjonsside er de sidene som ligger bak institusjonene i listene dere ser over her. Listene eller kartet er inngangen til en side per institusjon. Disse er bygget opp med noen faste elementer, slik som navn, bilde, beskrivelse, kontaktinfo, kart. Dette for å skape en helhet i brukeropplevelsen.

Eksempel:

Institusjonside
Institusjonsside

Det blå feltet i eksempelet over er en dynamisk felt som vi tenker å bruke som et aktualitetsfelt, dette blir tilgjengelig på alle sider og vil erstatte noe av det vi laget nyheter på (egne sider) tidligere. Det er ikke et fast felt, men aktiveres ved behov og fjernes da det ikke er aktuelt. Vi kan også styre det med på/av dato.

Nå fortsetter arbeidet til Epinova med å produsere prototypen til en pilot (beta) som etter planen skal på testserver i slutten av mai måned.

Henning Borgersen
Prosjektleder, Bærum kommune

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s