Vi må jobbe annerledes fremover!

Bærum kommune har frem til nå hatt mange «lokale» redaktører for ulike deler av nettstedet. Publiseringsregimet har vært veldig desentralisert, fragmentert og vanskelig å kontrollere. Alle grepene som nå gjøres under untviklingen av de nye sidene, vil legge til rette for en mer sentralisert forvaltning av nettstedet.

Vi kommer fortsatt til å dele ut en del rettigheter for publisering/vedlikehold ut i organisasjonen, men vi ønsker er sterkere sentral kontroll på innholdet styrt fra kommunikasjonsenheten gjennom en etablert webredaksjon.

I dag har 300+  publiseringsrettigheter i portalen vår. Vi har gjort en intern undersøkelse til alle med publiseringsrett for å kartlegge hvor mye tid som brukes til forvaltning av innhold ute i organisasjonen.

Av 100 besvarelser vise tallene oss at 84% bruker 1 time eller mindre i uken på jobbing med nettsidene. Sentralt i kommunikasjonsenheten har vi samlet 1,5 årsverk som jobber med nettsidene.

Undersøkelser og forskning viser at  1 årsverk kan forvalte (vedlikeholde, teste og utvikle) 200-500 sider på et nettsted.

Etablere webredkasjon

Vi ønsker å etablere en webredaksjon med respresentanter fra de største områdene i organisasjonen. Det er viktig å ha faglig kompetanse fra de ulike områdene med oss i en slik gruppe, i tillegg er det en fordel om så mange som mulig er godt inne i teknologien og det tekniske aspektet ved nettsideforvaltning.
Webredaksjonen skal forstå innholdstrategien, og hvilke konsekvenser den har for innholdet på kommunens nettsted. Vi kommer selvsagt til å bidra med alt vi kan hva gjelder opplæring der det er nødvendig.

Webredaksjonen skal forholde seg til nettstedet som en helhet og være et organ for utvikling, testing og forbedring – kontinuerlig. Vi skal overvåke gjennom statistikk, feedback, brukertester og studier av best practice fra andre lignende nettsteder.

Vi ser for oss at webredaksjonen består av ca. 10 personer og ledes av undertegnede sammen med webmaster. Etter lansering vil vi kanskje ha behov for ukentlig møter i redaksjonen, men etterhvert vil dette kanskje kunne reduseres til annenhver uke, når innhold i ny struktur er etablert.

Relevante artikler

Henning Borgersen
Prosjektleder, Bærum kommune

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s