Skip to content

Prosjekt «Klart språk»: forstår du hva vi sier?

august 23, 2010

Prosjektet Klart Språk i Bærum kommune (pdf) skal hjelpe oss til å forbedre hvordan Bærum kommune kommuniserer (skriftlig) med innbyggere, folkevalgte og andre. Vi satser på oppstart denne høsten og håper du vil delta aktivt og vise oss grelle, festlige og hjelpeløse eksempler på dårlig språk – på papir eller på nett. Vis oss de dårlige eksemplene – vi tror vi trenger det.

Målet med prosjektet er å forbedre den skriftlige dialogen med publikum, slik at vi bruker et klar språk. Med «klart språk» mener vi forståelig, tydelig, brukertilpasset og presist språk som sikrer at innbyggere i Bærum, brukere av kommunale tjenester, ansatte og andre får tilstrekkelig kunnskap om sine plikter, rettigheter og muligheter. Det er også vår oppgave og vårt ansvar at vi kommuniserer med innbyggere og omverden på en måte som inngir til tillitt og ikke skaper avstand og avmakt. Hvordan vi bruker språket er da veldig viktig.

Hvordan, spør du?
Vi foreslår først en en omfattende kartleggingsfase, hvor vi går gjennom dokumenter (brev, skjema, maler, artikler mv) med en intern arbeidsgruppe, hvor vi involverer de viktigste aktørene internt – og publikum. I utviklingsfasen skal vi utvikle en språkprofil for kommunen, med konkrete skriveråd, tips og redigerte maler for viktige dokumenter.

Dine innspill, kommentarer og eksempler
Vi setter pris på å høre dine kommentarer på prosjektet og innholdet i det. Har du eksempler på hårreisende, dårlig eller upresis språkbruk, så legg dem gjerne i kommentarfeltet. Vi er helt i begynnelsen av prosjektet og gode forslag og tips er høyst velkomne.

Vårt siste notat om prosjektet Klart Språk i Bærum kommune (pdf). Mer om Klar språk i statlig regi finner du her.

About these ads
One Comment leave one →
  1. september 1, 2010 9:37 am

    Flott arbeid i Bærum kommune! Vi har omtalt prosjektet på klarspråk.no. – Andre kommuner kan hente mye inspirasjon og lærdom fra Bærum kommune, sier Sissel C. Motzfeldt, prosjektleder for «Klart språk i staten».

    Les Bærum kommune klar for klarspråk på klarspråk.no: http://www.sprakrad.no/Klarsprak/Diverse/Toppmeny5/Aktuelt/Barum-kommune-godt-i-gang-med-klarspraksarbeid-/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

%d bloggers like this: